Victoria Vyper

Miss & Act

Mijn naam is Victoria Vyper. Ongeveer 3,5 jaar geleden is mijn drag persona ontstaan en ik heb de kans gekregen mij op een podium in Nijmegen te ontwikkelen. De stap naar andere grote steden was daarna snel gemaakt. Ik vind het fantastisch om op te treden en mensen een leuke avond te bezorgen. Ik kan echter ook erg genieten van het ontwikkelen van een nieuwe act en het maken van complete looks voor tijdens bijvoorbeeld een fotoshoot. Veel outfits maak ik tegenwoordig zelf. Ook waardeer ik de vriendschappen die zijn ontstaan met collega drag queens.

Ik vind het mooi dat iedereen zijn/haar eigen stijl heeft en vind het belangrijk om te zien dat, ondanks onze verschillen, we heel goed samen kunnen werken. Dat is ook één van de redenen waarom ik actief betrokken ben bij de organisatie van Drag Queens United evenementen (naast het feit dat we dit met een fantastische groep mensen doen), waaronder The Weekend 2018 en de Amsterdam Gay Parade boot 2018.
Ik wil graag bijdragen aan de zichtbaarheid van de LGBTQ+-gemeenschap en de drag scene in het bijzonder. Dit probeer ik te doen door, samen met onder andere mijn ‘partner in crime’, Amy Astoria, drag-evenementen buiten de vier groten steden te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn de Miss-Travestie-Gelderland-verkiezing en Lapart’s Dragball in Amersfoort, waar we ook met name beginnende drag queens en kings een podium geven om zich te laten zien en te ontwikkelen.
Ik ben trots deel te mogen nemen aan de finale van Miss-Travestie-Holland / Holland’s Best Drag Queen na het winnen van Eurovision Dragcontest in Loge 90 te Amsterdam én Miss-Travestie-Groene-Hart in Gouda. Ik beloof mijn best te doen om een mooie show neer te zetten en hoop daarmee kans te maken op de titel om als ambassadrice van stichting Pink Promise bij te kunnen dragen aan de zichtbaarheid en acceptatie van de LGBTQ+-gemeenschap.
Dikke kus!
Victoria

terug naar de missen