MISS TRAVESTIE HOLLAND 2019 – HOLLAND’s BEST DRAGQUEEN 2019
Grand Finale Miss Travestie Holland
20 oktober 2019 – Villa Thalia – deur open 15.30 uur

Stichting Pink Promiss

De Stichting heeft ten doel de homogemeenschap meer zichtbaar te maken en ontmoetingsplekken te creëren voor de gay, transgenders, travestieten en bi-sexuele mannen en vrouwen in Nederland.

Doel van (H)Erkenning is b.v. met een travestie, gay, transseksueel of met een transgender in contact te komen. Zo kan men onderling informatie en ervaringen uitwisselen, steun bij elkaar vinden en ook aan elkaar geven. Zo kun je tot herkenning en ook erkenning komen. PinkPromiss: respect voor iedere geaardheid. De Stichting PinkPromiss is het overkoepelend orgaan van:

  • Miss Travestie Holland verkiezing
  • Miss Gay Holland verkiezing
  • Miss Travesty of Europe

Ben jij Transgender, Travestiet of heb jij de behoefte uit de kast te komen? Het Open Podium wordt opengesteld speciaal voor de Gay, Bi-Seksuele mannen en vrouwen, Travestieten &Transgenders. Laat zien wie je bent, zo kun je tot herkenning en erkenning komen!

Project

Deze stichting wil zich nu met dit project "colour your World" specialiseren en richten op de groep transgenders, transseksuelen en mensen met travestiegevoelens. In vergelijking met de rest van de bevolking zijn deze mensen twee keer zo vaak eenzaam en hebben ze tien keer zo vaak een zelfmoordpoging gedaan. Zij worden vaak slachtoffer van pesterijen, mishandelingen en kunnen hun travestie en transgender gevoelens vaak niet bespreekbaar kunnen maken. Er is ook aandacht voor begeleiding van travestie en transgenders in de moslimgemeenschap tijdens hun coming-out en het omgaan met de vaak onwetendheid van ouders en familieleden. Het project vergroot het maatschappelijk welzijn en de maatschappelijke acceptatie aanzienlijk. Onbekend maakt immers onbemind……. Een belangrijke pijler onder het project vormen de informatie, hulpverleningen, trainingen en voorlichtingen.

Stichting PinkPromiss
KvK nr: 556 93 032
ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling
RSIN/fiscaalnummer 8518 20 517 

Pink Promiss is een Stichting zonder winstoogmerk en heeft de ANBI status. De bestuursleden van de Stichting ontvangen geen salaris.